Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kleurgebruik in gerechten zet de toon

Winnaars Bonduelle Minute Challenge bekendgemaakt

Maandag 15 augustus hebben de winnaars van de 'Bonduelle Minute Challenge' hun prijs ontvangen. In een online wedstrijd daagde Bonduelle Food Service chefs uit om hun creativiteit de vrije loop te laten en een gerecht te creëren met tenminste één 'Minute' groente: groenten die onder hoge druk worden gestoomd ter behoud van hun smaak, kleur, bite en voedingswaarden.

Chef-kok Johan Verbon van Sodexo heeft de hoofdprijs in ontvangst genomen: een OFYR vuurschaal. Chef-kok Peter Steenbakkers van restaurant Wittern en Chef-kok Francisco van Duin van Sodexo delen een tweede plek en ontvingen beiden een Suncraft Senzo Wood Santoku koksmes.



Kleur in gerechten steeds belangrijker

De winnende gerechten zijn gekozen op basis van creativiteit en visuele aantrekkelijkheid. Johan Verbon stuurde twee inzendingen in met in beiden groenten in de hoofdrol. Hij maakte een gerecht van drie kleuren bloemkool gemarineerd in augurkennat, tuinerwten-mayonaise, dubbel gedopte tuinbonen, gefrituurde kruimels van zuurdesem, kropsla en venkelgroen.



Ook maakte hij een gerecht van kort geroosterde zalm, gemarineerd in Sous Vide rode bieten vocht, met puree van tuinerwten, wortelschijfjes, look bloemen en cressen. "Ik wilde afwijken van dat wat iedereen al doet en wilde een gerecht creëren met een aantal seizoensingrediënten dat aantrekkelijk is in smaak en uitstraling. Kleurgebruik in gerechten is steeds belangrijker, kijk maar naar de verschillende kleuren wortel, kool en spruitjes die er beschikbaar zijn," aldus Johan.



Peter Steenbakkers werd geïnspireerd door de OFYR en won met zijn creatie van surf & turf met aardappel erwtenpuree en een vuurtje van wortel, sugersnaps en schorseneren.



Francisco van Duin stuurde een foto in van een soepje van erwt, munt en kokos. Op een crouton presenteerde hij diverse crèmes: geroosterde paprika, broccoli, wortel, en asperges.


Publicatiedatum: