Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Aron Scheffers

Cocktailshakers kiezen voor eetbare bloemen

Meer en meer cocktailshakers gebruiken eetbare bloemen voor drankjes. Dat ziet er niet alleen leuk uit, maar is ook nog lekker. Vooral de roos en viool zijn populair, zegt Joey. Hij verzorgt cocktailworkshops door heel Nederland.

Een van de plekken waar eetbare bloemen worden gekweekt, is Verskwekerij Westland in Monster. Aron Scheffers levert eetbloemen aan onder meer chefkok Leonard Elenbaas van Pure Passie. "Het is decoratief en je kunt ze eten. Twee vliegen in een klap", aldus Scheffers.



De duizendschoon, Indische kers en het afrikaantje zijn bloemen die zonder risico geserveerd kunnen worden. "De iris, papaver, lathyrus en bloemen in de vaas moet je absoluut niet eten. Daar kun je erg ziek van worden", zegt de tuinder.

Bron: WOS.nl
Publicatiedatum: