Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gemex exporteert al sinds 1989 naar Duitsland

"We bedienen nog net zo makkelijk zelf de heftruck"

Tholen - Exportbedrijf Gemex is al bijna 30 jaar actief en opende begin dit jaar haar nieuwe pand in Genk. Oprichters Mariette Hansen en Jos Jordens en hun zonen Mario en Sven zijn zeer positief over de nieuwe locatie en geven aan hier te kunnen groeien. "De oppervlakte van de laadruimte is 4.000 m2. Nu hebben we onze kantoren, de laadruimtes en onze koelruimtes op één locatie, hetgeen het werk vlotter en aangenamer maakt. Daarnaast hebben we hier de ruimte om nog verder te groeien en zelfs de grootte van de overslagruimte te verdubbelen.


 
Witloof
In de loop der jaren is het bedrijf hard gegroeid. Mariette vertelt: "Jos en ik waren vroeger witlooftelers, maar die handel liep niet zo goed in België. We zijn toen Duitse groothandelsmarkten gaan bezoeken om kopers te vinden voor onze producten. Er was in eerste instantie helemaal niet veel interesse in witloof, ze vroegen eerder andere producten zoals tomaten en sla. " Vandaag de dag levert Gemex een steeds groter assortiment. "Telkens vroegen onze klanten er nieuwe producten bij, dus wij boden ook steeds meer specialiteiten aan. Onze klanten kunnen bij ons het gehele assortiment van belgische groenten en fruit bekomen. Het is meer werk om samengestelde palletten te leveren, maar dat hebben wij graag voor onze klanten over."

Met de klanten hebben Mariette, Jos en hun zonen in de loop der jaren een goede relatie opgebouwd. "Wij hebben een speciale band met onze Duitse afnemers. Het contact is fijn en gezellig. We zijn er altijd met hart en ziel voor onze klanten en natuurlijk is ook de juiste prijs belangrijk. " Mario en Sven treden in dezelfde voetsporen als hun ouders. "Onze ouders hebben samen iets moois opgebouwd en wij gaan hierop voortborduren. Het belangrijkste is om de goede relaties te onderhouden."



Dezelfde dag aanleveren

Gemex exporteert haar producten naar heel Duitsland. "Wij vervoeren onze producten zelf met 10 eigen vrachtwagens. We zitten vlakbij de grens en kunnen onze klanten garanderen dat wij elke dag zo vers mogelijk kunnen aanleveren. Wat we in de ochtend hebben aangekocht, staat 's avonds bij onze Duitse klanten." Mariette voegt nog toe. "Een belangrijke sterkte is dat we flexibel zijn. Wij zijn een familiebedrijf en kunnen eigenlijk alle activiteiten zelf. Jos en ik hebben vanaf het begin alles samen opgebouwd en dat hebben mijn zonen ook geleerd. Als het nodig is, zouden we nog net zo makkelijk zelf de heftruck bedienen."

Voor meer informatie:
Gemex BVBA
Kaarbaan 3
B-3600 Genk
TeL. 0032/13553326
Fax. 0032/13552336
www.gemex.be