Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste paal voor distributiecentrum Scherpenhuizen



Afgelopen week is de eerste paal geslagen voor de nieuwbouwlocatie van Scherpenhuizen. Dit jaar wordt er op het industrieterrein Acht-Noord in Eindhoven direct naast de huidige locatie een modern distributiecentrum en kantoor gebouwd. Het DC heeft een totale vloeroppervlakte van 40.000 m2, bestaande uit een hal van 34.000 m2 en een mezzanine van 6.000 m2. Daarvoor komt er een CO2 neutraal kantoor van 3200 m2, dit alles op een perceel van 70.000m2. De oplevering van het gebouw staat gepland voor medio februari 2017. Voor het pand ambieert Scherpenhuizen een Breeam-Oustanding score, dat is de hoogst haalbare, vijfsterren-duurzaamheidscertificering.



"Bij Scherpenhuizen praat men er niet altijd veel over maar doet men. Slim werken is verstandig kijken naar je kosten, dat doen we vanuit een duurzame en sociale gedachte", zegt directeur Martin Scherpenhuizen. Energiezuinig en maatschappelijk verantwoord ondernemen. We investeren nu iets meer maar wel met een acceptabele terugverdientijd."



Het nieuwe distributiecentrum wordt volledig LED verlicht en heeft geen gasaansluiting. Martin Scherpenhuizen: "Onze koeling draait op zonnepanelen waarmee we het grootste deel van het jaar zelfvoorzienend zijn. De hoogwaardige restwarmte uit de koeling wordt gebruikt om onze krattenwasserij te voorzien, de laagwaardige restwarmte om het kantoor te verwarmen."



"We zijn inmiddels door ruimtegebrek gevestigd op drie locaties. Onze nieuwbouw stelt ons in staat onze logistieke operatie en productieprocessen weer te centraliseren en nog efficiƫnter in te richten. Het belang van ons personeel, onze klanten en onze telers staat hierbij voorop."

Voor meer informatie:
Martin Scherpenhuizen
Scherpenhuizen
De Keten 15
5651 GJ Eindhoven
Tel: 040-2584684040-2584684
Fax: 040-2584612
www.scherpenhuizen.nl
Publicatiedatum: