Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Robert den Ouden ruim een jaar actief met Rodeno Agri Products

"Het is een onvoorstelbaar goed knollenjaar geweest"

Tholen - Gopokt en gemazeld in de knollenhandel startte Robert den Ouden afgelopen jaar met zijn eigen bedrijf: Rodeno Agri Products. Gelijk volgde een onvoorstelbaar goed knollenjaar. "We hebben een recordomzet knollen afgezet, maar ook kwalitatief was het een goed jaar. Nog altijd zijn er knollen van de oogst 2015 van goede kwaliteit beschikbaar", vertelt Robert. "Inmiddels hebben wij de laatste knollen van de oude oogst geleverd en de eerste nieuwe knollen gerooid."



"Drie, vier jaar terug was er altijd nog een gat tussen de oude en nieuwe oogst, maar de laatste jaren rollen we van de oude in de nieuwe oogst. De knollen groeien nu als kool. Ze hebben veel water gehad en nu komt de warmte er overheen", vervolgt Robert. "De groei zit er behoorlijk in, maar er kan nog van alles gebeuren. Dit jaar is het Nederlandse knolselderij-areaal van zo'n 1.500 hectare gestegen naar 1.700 hectare. Maar het maakt voor de marktsituatie niet zoveel uit hoeveel er in Nederland staat. Veel belangrijker is wat er in het buitenland gebeurd. Geen ramp is de grootste ramp."



Die ramp voltrok zich afgelopen seizoen onder meer in Polen, waar de productie in de herfst door het droge weer behoorlijk daalde. "Hierdoor hebben we in maart, april en mei een uitstekende vraag vanuit Polen gehad. Zij hebben er echt aan getrokken", vertelt Robert. "De kwaliteit was dit jaar zo goed dat bijna alle knollen de versmarkt in zijn gegaan, terwijl andere jaren altijd veel partijen beschikbaar komen voor de industrie. De verwachtingen waren daardoor zelfs zo hooggespannen dat de prijs bij de boer wel boven de euro zou gaan, maar die verwachtingen zijn niet uitgekomen. Ik heb zelf niet meer dan 70 cent betaald."



De activiteiten van Rodeno Agri Products bestaan uit het leveren van veldgewas knollen aan pakstations in Nederland en het buitenland. "Afgelopen jaar heb ik al vroeg veel knollen op het land op hectare-basis ingekocht, waardoor ik veel knollen voorhanden had. Contracten vormen voor mij de basis, maar het gros koop ik vrij bij. Knollen zijn voor mij de core-business, maar daarnaast verhandel ik er ook rode bieten, wortelen, kolen en rode uien bij. Het is natuurlijk een voordeel dat ik bij zowel telers en afnemers bekend ben in de knollenhandel. Dit eerste jaar pakken ze me sowieso niet meer af", besluit Robert.



Voor meer informatie:
Rodeno Agri Products
Robert den Ouden
Oude Rijksweg 47
4472 AE 's-Heer-Hendrikskinderen
+31(0)6 531 90 100
info@rodeno.nl
www.rodeno.nl