Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste paprika in China aangekomen

Tholen - De eerste Nederlandse paprika's zijn niet alleen naar China verzonden, ze zijn ook daadwerkelijk aangekomen. In Shanghai duurt het tot maandag voordat ze de markt op kunnen vanwege de inklaring. In Guanghzou zijn ze vandaag verkrijgbaar.



De Nederlandse paprika naar China. Het klinkt als een spannend jongensboek en laten we eerlijk zijn: voor de AGF-sector is dat ook gewoon zo. Al jaren wordt er gewerkt aan markttoegang voor de vruchtgroente en nu lijkt het eindelijk zover. Deze week berichtten we al dat de paprika's onderweg zijn naar de Chinese markt nu kunnen we daaraan toevoegen dat ze ook daadwerkelijk zijn aangekomen. Het gaat om een testzending. Als alles goed gaat, kunnen in 2017 de eerste partijen naar China worden geƫxporteerd.




De paprika's, zowel blok als punt en in fraai oranje dozen, zijn gisteren aangekomen in Guangzhou en in Shanghai. In Guangzhou kunnen ze naar verwachting vandaag verkocht worden, in Shanghai wordt het vanwege de inklaring waarschijnlijk maandag. Fruitday, Supafresh en Metro Supermarkets zouden de kopers zijn van de eerste Hollandse paprika's op de Chinese markt.