Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Groenteconsumptie Roemenië gedaald in 2015

Roemenen aten vorig jaar minder groenten dan in 2014. De gemiddelde Roemeen consumeerde 7,55 kilo groenten en groenteconserven per maand, 170 gram minder dan in het jaar daarvoor, zo meldt het Roemeense Bureau voor de Statistiek. De grootte en samenstelling van de huishoudens is bepalend voor de groenteconsumptie.

Éénpersoonshuishoudens consumeerden de meeste groenten, namelijk 11,46 kilo per persoon. Bij gezinnen zonder kinderen lag de gemiddelde consumptie op 8,40 kilo per persoon. Gezinnen met 4 of meer kinderen consumeerden 4,59 kilo per persoon en in gezinnen van meer dan 6 personen bedroeg de gemiddelde consumptie 5,43 kilo per persoon.

Volgens het Bureau voor de Statistiek is de fruitconsumptie in alle huishoudens, ongeacht de samenstelling, relatief laag. In 2015 bedroeg de gemiddelde consumptie 3,69 kilo per persoon, in 2014 was dit 3,57 kilo per persoon.

Er zijn aanzienlijke verschillen waar te nemen tussen de gezinnen op basis van het aantal gezinsleden. Éénpersoonshuishoudens consumeerden in 2015 maandelijks 5,56 kilo fruit per persoon, (5,19 kilo per persoon in 2014), dit is ruim het dubbele van de gemiddelde maandelijkse consumptie in huishoudens die bestaan uit 6 of meer personen, (2,09 kilo per persoon in 2014, 2,41 kilo per persoon in 2015).
Publicatiedatum: