Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Een dag op de Mercabarna groothandelsmarkt in Barcelona

Tijdens een bezoek aan de Siciliaanse handelaar Geatano Cinturrino, (derde van rechts op onderstaande foto), die werkzaam is op de Mercabarna groothandelsmarkt in Barcelona, maakte FreshPlaza van de gelegenheid gebruik om ook de rest van de markt eens te verkennen.


Midden: Paolo Meloni, administratie manager, en Gaetano Cinturrino van Cinturrino Fruit Management. Giuseppe,Gaetano's vader (uiterst rechts) en Danilo Vecchio, handelspartner (uiterst links) waren op bezoek.

De markt heeft zeven hallen die bestemd zijn voor de AGF-handel. We kwamen om 8.30 uur aan, toen het nog rustig was en het fruit nog uitgestald moest worden. De markt is van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 geopend.

In het AGF-gedeelte van de markt zijn ongeveer 250 bedrijven te vinden. Tezamen verhandelen zij jaarlijks ruim 1,7 miljoen ton AGF.





Klik hier/here voor een fotoverslag

"De afzet is gelijkmatig omdat de aanvoer constant is. Op dit moment ontvangen wij appelen, meloenen, watermeloenen, druiven, kleinfruit en kleine volumes tomaten uit Italië, deze laatste moeten het opnemen tegen die uit Nederland. Er zijn ook een paar dozen verse sla aangekomen."

Gaetano's onderhandelingen bestaan uit talloze telefoontjes en wandelingen tussen de ene en de andere hal om voor zijn klanten de beste producten voor laagste prijzen binnen te halen.

Er zijn veel Italiaanse handelaren. Momenteel zijn vooral op zoek naar steenfruit en peren. De prijzen zijn afhankelijk van het type product, het aantal verpakkingen, het ras en de kwaliteit, en variëren van €0,70 tot €3,10.





Klik hier/here voor het fotoverslag

Steenfruit (bijvoorbeeld nectarines, pruimen, abrikozen en kersen), meloenen, knoflook en broccoli komen in Malta bijvoorbeeld op de markt voor prijzen tussen de €0.70 en €3.80.

Aanbod AGF
Het overgrote deel van de producten is afkomstig uit Spanje en er is veel onderscheid in de kwaliteit. 

Er worden eveneens grote volumes AGF uit Nederland en België verhandeld, waaronder tomaten, aardbeien, andijvie en paprika's. Radijzen komen uit Duitsland en de aardappelen en bloemkool zijn afkomstig uit Frankrijk.




Klik hier/ here voor het fotoverslag

Exoten, zoals mango's, papaya's, citroenen (in kleine volumes) en limes, komen van buiten Europa en worden ook op de markt verhandeld.