Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hydrocultuur voedt koeien

Een nieuwe onderneming in South Dakota teelt veevoedergewassen zonder aarde of zonlicht. HydroGreen Global Technologies heeft een geautomatiseerd systeem ontwikkeld voor het telen van kleine graansoorten. Gerst- of haverzaden ontkiemen binnen zes dagen en groeien uit tot weelderig groen gras voor rundvee, geiten, kippen of andere dieren.

Het gras groeit op een zesdelig, verticaal rek. De zaden worden over een transportband verspreid. Boven elke laag zijn er LED groeilichten geïnstalleerd en een geautomatiseerde spuitmachine draait op een schema om de juiste hoeveelheid water toe te dienen. Het systeem wordt gehouden in een temperatuurgecontroleerde omgeving die op 70 graden wordt gehouden. Na zes dagen is het gras 15-20 cm. Het wordt van de transportbanden afgerold, in matten gesneden en aan het vee gevoed, met wortel en al.

De rekken zijn 8 bij 6 voet. Ze kunnen ook naast elkaar worden geplaatst om meer te telen. Het idee is om vee te voeden met minder grondgebruik, een belangrijke overweging bij hoge grondprijzen.

Lees meer op Tri-State Neighbor
Publicatiedatum: