Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Horeca Singapore gaat zelf groenten telen

In Singapore gaan steeds meer restaurants zelf AGF telen. Het zogenaamde 'urban farming' en de duurzame productie van levensmiddelen zijn wereldwijde trends. Al sinds 2013 teelt Bjorn Shen, eigenaar van restaurant Artichoke, zijn eigen groenten in samenwerking met Edible Garden City.

Edible Garden City heeft ook talloze andere restaurants op weg geholpen met het aanleggen van hun eigen moestuinen. Vorig jaar legde het samen met chefkok Ryan Clift van restaurant OFC (Open Farm Community) een moestuin van 2.694 m2 aan.
Naast kruiden en groenten zijn in de OFC-moestuin ook fruitbomen te vinden. De producten worden in het restaurant gebruikt voor de seizoenskaart, die iedere vier maanden aangepast wordt. Het restaurant heeft eveneens een overdekte moestuin laten aanleggen, waar premium producten zoals babysla en kruiden geteeld worden.

In zijn moderne restaurant, Whitegrass, teelt chefkok Sam Aisbett kruiden en planten in een 'urban cultivator' boven de eetzaal. "Uiteindelijk hopen we hierin baby sla en champignons te telen," vertelt Aisbett. Stephan Zoisl, van restaurant Chef's table, heeft een inpandige tuin waar kruiden en cressen geteeld worden.

Ook hotels hebben het concept van Urban farming omarmd en beschikken doorgaans over meer ruimte. Het Fairmont Singapore loopt voorop met deze trend. Al sinds 2008 heeft het hotel een moestuin op zijn vijfde etage waar onder meer munt en koriander geteeld worden.