Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vietnamese miljardairs zien brood in teelt

Vijf jaar geleden kondigde Doan Nguyen Duc, een van de invloedrijkste ondernemers in Vietnam, aan dat zijn bedrijf Hoang Anh Gia Lai Group (HAGL) zal gaan investeren in een agrarisch project voor meer duurzame ontwikkeling. Dit maakt de groep tot het eerste grote Vietnamese conglomeraat dat een grote investering in de landbouwsector doet. De tweede aandelenhouder, die besloot onderdeel uit te maken van het project, is de rijkste Vietnamese aandelenhouder en tevens miljardair Pham Nhat Vuong.

Daarnaast ontwikkelt Vingroup de groep, die besloten heeft 2 biljoen Vietnamese dong (81,5 miljoen euro) in de landbouwproductie te stoppen. Het betreft gesloten productieketens, die biogroenten telen voor consumptie in eigen land en in het buitenland.

Vuong liet tijdens de aandelenhoudersvergadering dit jaar weten dat de omzet van de vastgoedsector in 5 tot 10 jaar nog maar minder dan 50 procent van de totale omzet van de groep zou vertegenwoordigen, maar dat de landbouw als sector zijn groei zou handhaven. Terwijl HAGL en Vingroup hebben besloten om hun landbouwprojecten vanaf het begin te ontwikkelen, hebben andere ondernemingen zich onderweg aangesloten door middel van fusies en overnames.

Publicatiedatum: