Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Marc van der Lee over reputatiemanagement van foodbedrijven:

‘Passief gedrag bij issues ondermijnt license to produce’

"Als ergens een discussie de kop op steekt, worden food, foodproductie of producenten er al snel bij gehaald als boosdoener of veroorzaker. Of de discussie nou gaat om duurzaamheid, milieu, klimaat, dierenwelzijn, antibiotica, gewasbeschermingsmiddelen, specifieke (dier)ziektes of gezondheid. Bij boeren, tuinders, verwerkers en producenten ervaar ik passief gedrag en gelatenheid rond issues die hun 'license to produce' en 'licence to exist' ondermijnen. Die geven zij zo uit handen aan kritische ngo's. In mijn optiek het slechtste wat zij kunnen doen." Dit zegt Marc van der Lee van Ruemour, die kan bogen op jarenlange ervaring in reputatie- en crisismanagement. Meat&Co. voelde hem aan de tand over (het gebrek aan) reputatiemanagement binnen de food- en agrisectoren.

Het interview is hier te lezen
Publicatiedatum: