Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Spanje: "Er wordt meer broccoli dan ooit geplant"

Broccoli lijkt in de mode en veel telers maken de keuze deze aan te planten i.p.v. bloemkool. "Ze planten meer broccoli dan ooit, maar niet omdat de prijs beter is of omdat het seizoen goed is, maar omdat de teelt gemakkelijk is" legde El Raso van Calahorra van de coöperatie uit. Dit seizoen is het areaal broccoli wederom gestegen. "Elk jaar komt er weer een aantal hectare bij," vertelt een teler die tien jaar geleden startte met dit product. "Toentertijd wisten veel mensen de naam er niet eens van," zegt hij.

Evenals bij de oogst van bloemkool gaat broccoli direct naar de coöperatie. " Dit jaar is het een slecht seizoen geweest in termen van prijs, net zoals bij de bloemkool, " zei Salva García, manager van de coöperatie. De grote binnenlandse en buitenlandse vraag maakt broccoli tot een stabiel product ook al waren de prijzen dit jaar niet geweldig in de winter. Voor de voorjaarsvariëteiten staat de prijs momenteel op 0,55 euro per kilo.
Publicatiedatum: