Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Scherminstallaties Plantenkwekerij Klugt gerenoveerd

De familie Klugt heeft wederom gekozen voor een samenwerking met SchermNed. Het gaat om een renovatie van scherminstallaties ter grootte van zes hectare. Het in De Lier gevestigde familiebedrijf Klugt is een jarenlange vaste relatie van SchermNed. "Wij als SchermNed zijn trots dat we ook dit project weer mogen oppakken voor Klugt" vertelt Carl Stougie, verkoopmanager binnen SchermNed. De renovatie begint is in het voorjaar begonnen en is inmiddels in afrondende fase.




Specificaties renovatieproject
Bedrijf: Plantenkwekerij Klugt
Oppervlakte: 60.000 m2
Toegepast materiaal: Zonweringdoek

Vervanging zes hectare scherminstallatie
Van de zes hectare scherminstallaties worden de bovenste horizontale schermen en het dradenbed vervangen. Door middel van de renovatie zal het klimaat in de kassen van Plantenkwekerij Klugt geoptimaliseerd blijven. Klugt is een familiebedrijf dat al drie generaties ervaring heeft op het gebied van opkweek van groente- en sierplanten.

Doel van de renovatie
Met horizontale scherminstallaties onder het glas wordt onder andere:
• energie bespaard
• direct zonlicht diffuus gemaakt (Diffuus licht is licht dat van alle kanten op het gewas valt door- dat het wordt verstrooid, net als licht op een bewolkte dag.)
• teveel aan zonlicht weggeschermd.
Het doel van de renovatie van de scherminstallaties is een goed klimaat voor de plant alsmede een aangenaam werkklimaat voor de mens te creëren en continuïteit voor de ondernemer.

Voor meer informatie:
www.schermned.nl/tuinbouw/
www.klugtplanten.nl/