Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Paul Heger (Wipa): "Ook groene asperges steeds meer in trek"

"Morgen sluiten we een goed aspergeseizoen af"

Tholen - Morgen is het Sint-Jan en wordt het aspergeseizoen traditioneel weer afgesloten. "Wij steken morgen de laatste asperges en kunnen de planten dan weer laten rusten. Dat is nodig voor de planten, maar ook goed. Met een seizoen van drie maanden kunnen we de asperge exclusief houden en deze aandacht er voor genereren. Nu gaan we weer naar het einde toe en wordt de vraag naar asperges minder", vertelt aspergeteler Paul Heger van het bedrijf Wipa uit Velden.



Paul heeft bij zijn winkel op een areaal van 0,6 hectare asperges staan waar 8.000 kilo asperges vanaf komen en teelt daarnaast nog op 20 hectare in de kassen en buitenteelt in Limburg, die hij direct verkoopt aan de groothandel tot het Food Center in Amsterdam toe.



"We hebben een goed aspergeseizoen gehad. In verband met de vroege Pasen zijn we vroeg van start gegaan met hoge prijzen. Later werd de aanvoer groter en kwam er even een prijsdip, nu komt er weer minder en zie je de prijzen weer omhoog gaan. Ik heb de laatste zes weken steeds een prijs van 7-8 euro voor de beste asperges aangehouden. De asperges moeten verkoopbaar zijn, ze kunnen ook te duur worden."



Opvallend is volgens Paul dat ook de groene asperges steeds meer in opkomst zijn in Nederland. "Deze worden veel meer gegeten dan vroeger. Klanten vinden het leuk om iets aparts te hebben. Wij zijn als Limburgers gewend hoeveel asperges de Duitsers eten. Aan dat niveau zitten we in Nederland nog niet, maar er is wel een stijgende tendens", besluit Paul.

Voor meer informatie:
Paul Heger
Wipa
Rijksweg 67
5941 AB Velden
Tel: 077-4723620
wipa.velden@home.nl