Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Murcia produceert helft Spaanse broccoli

De Spaanse regio Murcia produceert jaarlijks 220.000 ton broccoli, wat de helft van de binnenlandse productie vertegenwoordigt, meldde wethouder Adela Martinez-Cacha van Landbouw in haar slottoespraak op de Zevende Algemene Vergadering van de Vereniging +broccoli.

Samen met de voorzitter van die organisatie, Rafael Martínez, verklaarde het raadslid dat Murcia zo'n 12.000 hectare heeft gewijd aan broccoliproductie, van de 26.000 hectare in Spanje. Dit komt neer op 45 procent van het totale Spaanse areaal en bijna 10 procent van Europa's areaal.

De wethouder benadrukte dat er de afgelopen jaren "een aanzienlijke toename is geweest van de broccoli-export en dat de Europese markt 90 procent van de productie afneemt." En ook dat onderzoek een "essentieel instrument is om dit product verder te bevorderen door verbeteringen in de opbrengst, de rassen en de verwerkende industrie."

De Raad van Water, Landbouw en Milieu probeert via het IMIDA een samenwerkingsovereenkomst met broccoliproducenten en -exporteurs in de regio te laten tekenen om nieuwe rassen te kweken en dit product genetisch te verbeteren. 

Bron: EFE
Publicatiedatum: