Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

C-kwaliteit groenten wordt Noord Hollands tafelzuur

Maarten Hermus: " Vanuit GreenPort Noord-Holland Noord is het idee gekomen om met reststromen van C-kwaliteit groenten een regionaal product te realiseren en te vermarkten als 'Noord Hollands tafelzuur'.

Er liggen grote kansen voor het hergebruik van deze groenten naar een daadwerkelijk consumentenproduct. In de grote steden, zoals Amsterdam, worden producten van gefermenteerde en ingemaakte groenten, zoals Kimchi, steeds hipper en lijkt hier meer vraag naar.



Omdat de agrarische en tuinbouwsector in Noord-Holland met haar reststromen kan voorzien in hoogwaardige restgroenten die uitermate geschikt zijn voor dergelijke producten worden de mogelijkheden onderzocht. Dit gebeurt aan de hand van een verkenning van de markt en van de haalbaarheid en het enthousiasme onder telers, verwerkers en consumenten.

Food Cabinet doet deze verkenning en er wordt een potentiële business case beschreven. De uitkomsten uit de onderzoeksfase en de business case worden gepresenteerd aan GreenPort Noord-Holland Noord, telers, verwerkers, en andere geïnteresseerde partijen op bijeenkomst 'Regionale waardeketens" in oktober 2016".

Bron: Greenport Noord-Holland
Publicatiedatum: