Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Monterosa tomato wint innovatie prijs

Het tomatenras Monterosa heeft de traditionele smaak van de Mediterrane tomaten opnieuw tot leven gebracht. De Moterosa, prikkelt de zintuigen. De vrucht heeft een zoete smaak met een fruitige in plaats van zure nasmaak. Hiervoor werd Semillas Fito bekroond met de V editie van de awards 'Op uw gezondheid ", georganiseerd door de krant LaRazon, in de categorie" Innovation Award HORTOFRUTICOLA "voor zijn MONTEROSA project.


De minister van Volksgezondheid, Sociale Diensten en Gelijkheid, Alfonso Alonso, reikten de prijs uit aan Jordi Ballester, die verantwoordelijk is voor het project, in aanwezigheid van de minister van Volksgezondheid van de Gemeenschap van Madrid, Jesús Sánchez Martos.

Monterosa is een nieuwe tomatenras die geteeld wordt in Cabo de Gata (Almeria) en dat is uniek, vooral vanwege de bijzondere traditionele smaak die bereikt wordt door de wintergewassen.



De Monterosa tomaat is een gezamenlijk project van Semillas Fito en de Gava Group. Het kostte de onderzoekers van het project acht jaar om de traditionele smaak van tomaten nieuw leven in te blazen met de ontwikkeling van zaad onder het herstelprogramma smaak, geleid door Semillas Fito. Het is een kruising tussen de peer tomaten Girona, DO, en een klassieke Italiaanse tuin tomaat, de Costoluto Genoveso.

Meer informatie: www.tomatomonterosa.com
Publicatiedatum: