Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vervang tarwe door zeegroenten

De Nederlandse startup Seamore heeft grote plannen met zeewier. Himanthalia, in de volksmond ook wel 'zeespaghetti' genoemd, vindt inmiddels zijn weg van de zeebodem naar de eettafel en wordt beschouwd als een gezond alternatief voor pasta. De 'bite' is hetzelfde als van deegwaren, en het product verhoogt eveneens de inname van groenten. Hoewel het nu nog vrij onbekend is, hoopt Seamore dat de zeegroente snel ingeburgerd zal zijn.

Volgens Willem Sodderland, oprichter van het bedrijf, is himanthalia een eenvoudige vervanger van koolhydraten, die de consument een gezond, smakelijk en duurzaam alternatief biedt.

Voor het product de klant bereikt, wordt het met de hand geoogst, gewassen, gedroogd en verpakt waarbij alle voedingstoffen behouden blijven. Himanthalia wordt uitsluitend aangetroffen langs de Atlantische Kust in Europa.

Tot dusver, is de 'zeespaghetti' alleen populair bij een specifiek publiek, dat voornamelijk bestaat uit mensen met glutenallergie of die een dieet volgen dat arm is aan koolhydraten. Vanwege de beperkte aanvoer en de duurzame oogstmethoden, (Seamore oogst slechts 15% van het beschikbare himanthalia, dat binnen twee jaar terug groeit), denkt het bedrijf er over om de zeegroente zelf te gaan telen.

De Seamore-producten zijn nu al in Nederlandse supermarkten verkrijgbaar en worden in zes landen verkocht.
Publicatiedatum: