Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Binnenkort de eerste beelden

Demonstratiedagen Pick&Pack: verpakkingslijn voor trostomaten getoond

Op 26, 27 en 31 mei waren de demonstratie dagen van het project Pick&Pack. In totaal hebben 140 bezoekers uit de industrie en wetenschap deelgenomen aan presentaties, workshops en demonstraties.

De afgelopen 4 jaar is hard gewerkt aan onderzoek en ontwikkeling van modules voor een flexibele voedselverpakkingslijn. In het laatste halfjaar was de focus vooral gericht op de integratie van de losse modules tot een complete lijn. Onder de coördinatie van Wageningen Universiteit en Research hebben alle 14 partners intensief samengewerkt om tot een mooie demonstratie te komen.

Ondanks dat niet alle functionaliteiten volledig geïntegreerd konden worden, was het resultaat een aaneengesloten en werkende verpakkingslijn van 20 meter. Tijdens de demonstratie zijn er zowel trostomaten als gebraden kipfilets verpakt. De 'changeover' naar een nieuw product duurde slechts 5 minuten.

In de komende weken zal een professioneel videoteam de gehele lijn en alle functionaliteiten op beeld vastleggen. Dit zal worden getoond op de website van Wageningen UR.

Bron: Wageningen UR


Publicatiedatum: