Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

IKEA breidt assortiment voor verticale teelt uit

Het lijkt erop dat IKEA serieuze plannen heeft met verticale teelt. In april introduceerde de Zweedse meubelfabrikant het hydroponische systeem voor consumenten. Nu breiden ze uit naar de professionele markt volgens het tijdschrift Urbanist.



IKEA is een samenwerkingsverband aangegaan met Space10 voor The Farm, een verticaal teeltsysteem voor restaurants. Een prototype is operationeel in de kelder van Space10's kantoren in Kopenhagen. De twee bedrijven willen het systeem verder ontwikkelen voor massaproductie en commerciƫle doeleinden.



Naast de verkoop van meubelen is IKEA een van de grootste restaurantketens in de wereld met een jaarlijkse omzet van een miljard euro aan voeding. Dit nieuwe aquaponische systeem is in staat om ter plekke een complete bugburger te leveren, gemaakt van meelwormen, bieten en gluten, belegd met verse groenten en kruiden. Naast deze bijzondere doch eigenaardige lekkernij is het doel van het ontwerp om zoveel mogelijk je voedsel zelf te kunnen telen zoals een pas ontwikkeld systeem in Duitsland dat telers in staat stelt om zelf hun eigen versproducten te telen en te verkopen.



Bron: Urbanist / photos by Inhabitat
Publicatiedatum: