Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

India: geënte groenten waarborgen voedselzekerheid

In de Indiase staat Kerala worden geënte groentenzaailingen beschikbaar gemaakt voor een breder publiek. Enten was altijd voorbehouden aan een aantal wetenschappers aan de Landbouw Universiteit van Kerala (KAU). Nu krijgen mensen in het veld echter de kans om zelf aan de slag te gaan met trainingsprogramma's. Het doel is om de groenteproductie daar te verhogen.

De vicerector van KAU, benadrukte het belang van de kwaliteit van plantmateriaal voor de kwantitatieve en kwalitatieve uitbreiding van de groententeelt. "Het enten van groentenzaailingen is een belangrijke technische ontwikkeling. De techniek, ontwikkeld door Narayanan Kutty, wetenschapper aan de KAU, is simpel maar efficiënt en een doorbraak in de ontwikkeling van enten die minder snel verwelken," zegt hij.

"Wanneer dit eenmaal populair wordt, zal elk huishouden groenten hebben, die weerstand bieden tegen verwelking en droogte. Dit vergroot de kwaliteit en kwantiteit van de oogst. Het is bovendien een welkome verandering in het huidige scenario waarin we forse bedragen betalen voor groenten uit het buitenland. Veilige en gezonde voeding en een gegarandeerde voedselvoorziening zullen werkelijkheid worden," zegt hij.
Publicatiedatum: