Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Groentenseizoen gestart in Niedersachsen

Aan het begin van het voorjaar was het iets te koud voor de groenten, maar inmiddels zien de groenten op het veld er erg goed uit, meent Heiko Höltje. De groententeler uit Wolfenbüttel heeft slechts een beetje last van de vele neerslag van de afgelopen weken.

"Het zorgt voor te veel vuil op de groenten en het vochtige warme weer bevordert de aantasting door ongedierte", verklaarde Heiko tegenover belangenvereniging 'Landvolk Niedersachsen'. Zijn collega Steffen Maack uit Bardowieck is tevreden met zijn rucola, koolrabi en peterselie. Deze groentensoorten worden momenteel geoogst en via een telersorganisatie verkocht. Warmte en neerslag hebben zijn groenten goed gedaan: "In de afgelopen dagen was er niet veel extra irrigatie nodig, omdat het voldoende regende. Wanneer de planten nog kleiner zijn hebben ze bovendien ook minder behoefte aan water", legt Steffen uit. In de komende vier weken oogst men in zijn bedrijf wortelen, dille en radijs, in de winter pastinaken, wortelpeterselie en zwarte radijs.

"We staan nog helemaal aan het begin van het seizoen. De akkers worden bewerkt en onderhouden en de eerste groentensoorten werden reeds geoogst", zegt Erich Klug, groenteteeltadviseur van het Landbouwschap Niedersachsen. De neerslagverdeling in de deelstaat is dit jaar ongebruikelijk, het heeft niet overal evenveel geregend. In sommige regio's staan de akkers bijna onder water, in andere delen van Niedersachsen moet er daarentegen sinds het zaaien geïrrigeerd worden. "Vooral de plaatsen met lichte, zanderige grond hebben onder de droogte in het voorjaar geleden", heeft Erich vastgesteld. Een algemene uitspraak over hoe het ervoor staat met de groententeelt kan hij daarom niet doen.

Bron: LPD
Publicatiedatum: