Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Investeren in bio-energie zelfs met huidige markt rendabel"

Investeren in bio-energie blijft rendabel, zelfs nu de (fossiele) energie- en CO2 prijs laag is. Programma Kas als Energiebron nodigt alle glastuinders uit voor de 'Studiegroep bio-energie, door en voor glastuinders' van donderdag 30 juni bij Paprikateler VinkSion. De dag staat in het teken van SDE, IMM/IRE, MEI, hout-WKK, rendabele CO2 en biomassa, emissienormen en -reiniging, warmteterugwinning met rookgascondensor.

Tom Kuipers van (82ha) Perk- en potplantenkwekerij Emsflower en vruchtgroentekwekerij Emsland Gemüse verteld over zijn ervaringen met de bouw en exploitatie van de 8 MWth/1,1 MWe hout-WKK op goedkope biomassa (zeefoverloop), warmtenet en voorziene zeer diepe geothermiebron.

Paprikateler Jaap Vink (11ha) verteld over zijn ervaringen met de 5 MWth/0,8 MWe hout-WKK en 25% warmteterugwinning met rookgascondensor in combinatie met hoog- en laagtemperatuurafgiftenet.

Alexander Gunkel van SkyTree (voorheen Giaura, spin-off van ruimtevaartorganisatie ESA) verteld over CO2 winning uit buitenlucht als kansrijke optie voor Geothermietuinders.

Nick ten Asbroek van Frames en Immanuel Jurg van Cato Engineering vertellen over de exploitatie en business case van hun CO2-win-installatie voor CO2-bemesting voor glastuinders met houtketel. Gerard Prinsen van KARA vertelt over de (verruimde) emissienormen die gelden voor middelgrote stookinstallaties, benodigde rookgasreiniging, stoken op laagwaardige (lees goedkope) biomassa en het terugwinnen van restwarmte middels economiser en rookgascondensor.

Reinout Wijbenga van de in Nederland gevestigde EO Carbon & Biofuels (EOCB) verteld over de productie van hoogwaardige, goedkope en volledige duurzame pyrolyse olie. De biobrandstof is concurrerend met gas en stookolie en daarmee zeer geschikt voor rendabele warmte en elektriciteitsopwekking met WKK voor glastuinders. Het programma start met een lunch om 11:30u en eindigt met een excursie naar de hout-WKK en CO2-win-installatie bij VinkSion rond 16:00u. Zie hier voor het uitgebreide programma van deze dag.

Voor meer informatie:
sander.peeters@energymatters.nl
030-691 1844
www.kasalsenergiebron.nl
Publicatiedatum: