Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Maurice Ott, Simba Vegetables:

"Uitzonderlijk hoge prijzen rode kool"

Tholen - De prijzen van rode kool zijn dit jaar uitzonderlijk hoog geweest. Dat vertelt Maurice Ott van vollegronds groentenhandelsbedrijf Simba Vegetables uit Zwaagdijk. "De prijzen van rode kool liggen momenteel rond de 0,90 euro per kilo, dus dat is serieus geld. Er is vraag vanuit heel Europa. Wel raakt de voorraad nu aardig snel op. Er is nog tussen de 1.000 en 1.400 ton rode kool beschikbaar en we verkopen in Nederland gezamenlijk zo'n 80 ton per dag, dus we kunnen het seizoen nog goed uitzingen tot de nieuwe rode kool over een week of vier beschikbaar is."


Links Maurice Ott, rechts Robert Sijm met zijn zoon Jim

"De beschikbaarheid van de witte kool is daarentegen een stuk groter en de prijzen zijn momenteel dalende naar een kiloprijs rond de 15 cent voor de grovere maten. Er zijn best een aantal grote kooltelers die tot het einde van het seizoen hebben gewacht en voor hen is het best sneu dat de prijs nu daalt", vervolgt de vollegronds groentenhandelaar.



Het seizoen van de witte kool duurt nog wat langer dan de rode kool, want de eerste nieuwe witte kool wordt over 6 à 7 weken verwacht. "Of de markt nog een opleving krijgt is grotendeels afhankelijk van de vraag uit Engeland en Ierland. Het is te hopen dat zij witte kool echt nodig hebben in juni, anders wordt een prijsopleving een lastig verhaal", besluit Maurice.

Voor meer informatie:
Simba Vegetables
Zwaagdijk 149
1684 ND Zwaagdijk-Oost
Tel: 0228-745392
maurice@simbavegetables.nl
www.simbavegetables.nl