Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Australië: Overstap druiventelers naar cannabis

Volgens de Australische nieuwssite abc.net.au betekent de ondergang van de druiventeelt dat telers in het zuidwesten van Queensland erop gebrand zijn om op cannabisteelt over te stappen naar aanleiding van de beslissing van de federale overheid om het gebruik van cannabis voor medicinale doeleinden te legaliseren. 

Vertegenwoordigers van Queensland Health en het Ministerie van Landbouw en Visserij hadden vorige week een ontmoeting met potentiƫle telers in Atherton. Met name de Cunnamulla gemeenschap lijkt goed opgezet om de productie van medicinale cannabis uit te proberen en is wanhopig op zoek naar nieuwe mogelijkheden in de regio om de druivenproductie te vervangen.

Burgemeester Lindsay Godfrey: "Druiven worden tegenwoordig wereldwijd aangeboden en de premie hiervoor is er niet meer dus zijn we op zoek naar alternatieven. De droogte en een hele reeks problemen hebben de lokale economie erg onder druk gezet. We zijn onder andere 100 werknemers kwijt die hier druiven hielpen produceren."

Klik hier voor het volledige artikel op abc.net.au
Publicatiedatum: