Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spanje: Camposol wordt lid van Unica Group

Met ingang van het seizoen 2016-2017 zal het in Murcia gevestigde bedrijf Camposol lid worden van de Unica Group.

Door deze fusie al het aantal leden onder de vlag van Unica vergroot worden tot 10 coöperatieve uit Almeria, Granada en Murcia. Camposol, dat zich in de stad El Ejido bevindt, brengt 20 miljoen kilo groenten op de markt. Dit aanbod bestaat voornamelijk uit paprika. De Unica Group raamt het volume aan AGF dat in het komende jaar mede dankzij de input van Camposol op de markt wordt gebracht op 270 miljoen kilo.

De Unica Group werd in 2009 opgericht door een aantal coöperatieven in Almeria. Elk jaar daarna was er sprake van een of meerdere coöperatieven die zich hierbij aansloten.

Momenteel zijn er 1.750 telers verbonden met de coöperatieven die onderdeel zijn van de Unica Group. Hiermee is sprake van een areaal van 2.000 hectare aan overdekte teelt en 700 hectare volle grond. Unica's belangrijkste exportbestemmingen zijn Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Denemarken, Oostenrijk en Polen.

De Unica Group zelf is momenteel verwikkeld in een fusie met de veel grotere Grupo AN uit Navarra. Deze wordt naar verwachting afgerond voordat het nieuws seizoen begint, aldus de voorzitter van Grupo AN.
Publicatiedatum: