Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"LED-tussenbelichting verbetert kwaliteit en opbrengst komkommers"

Gedurende vele jaren heeft Jac Dings naar mogelijkheden voor belichting binnen de hogedraadteelt om de opbrengst in komkommers te verbeteren. Dings: "We telen in een oude kassen die feitelijk te laag zijn (4,5 meter) voor HPS. De HPS lampen verhitten het gewas te veel, de armaturen komen te dicht in de buurt van de planten en de verspreiding van het licht is niet goed genoeg."



"Het is gebleken dat LED-tussenbelichting de beste oplossing is," zegt Dings. De beslissende factor voor hem was de meerwaarde voor de plant. "LED tussenverlichting geeft een vitalere en sterkere plant, iets wat ik met eigen ogen heb gezien bij Gerja telers in Polen." De Philips GreenPower LED installatie voor tussenverlichting bestrijkt 0,75 hectare van de hogedraadteelt. Twee rijen van LED tussenverlichting zijn geïnstalleerd tussen het gewas en zijn goed voor 88 micromol/m2/s.


Dings: "Met de LED-tussenbelichting kunnen we de kwaliteit van de teeltmethodes verbeteren. We zullen het niet gebruiken om de productie te vervroegen maar om de kwaliteit en de opbrengst te verbeteren. Het brengt het gewas in balans en geeft een gelijkmatigere productie."



Daarnaast heeft het extra licht van de LED ook een positieve invloed op de houdbaarheid van de vruchten en mogelijk ook de smaakbeleving. Dings is als geen ander in staat om het gewas te lezen en zijn ervaring zal een belangrijke rol spelen in de ontwikkeling en gebruik van LED technologie in de komkommerteelt in de wereld.

Voor meer informatie:
Philips Horticulture LED Solutions
Horti.info@philips.com
www.philips.com/horti
Publicatiedatum: