Eerste lustrum voor Limburgs aspergefeest in Zwitserland
De Limburgse eigenaar Peter Roodbeen van Hostellerie am Schwarzsee heeft afgelopen jaren al diverse malen de landelijke kranten in Zwitserland gehaald met zijn 'Spargel-Wochenend mit Holländischer Chef René Brienen'. Toen hij vijf jaar geleden zijn Zwitserse gasten uitnodigde voor een galadiner met witte asperges was dat ondanks de relatieve onbekendheid van de witte variant meteen een succes. "De Zwitser eet eigenlijk alleen groene asperges, maar mijn gasten zijn zeer enthousiast geworden over de gastronomische bereidingen met witte asperges die René Brienen hen de afgelopen jaren heeft voorgezet", aldus Peter Roodbeen.
Roodbeen verwacht tijdens het 'Spargeldiner' op vrijdag 22 april ruim 100 gasten.Evenals voorgaande jaren neemt René Brienen zijn vaste equipe mee: een vriendenploeg bestaande uit meesterkok Hein Willemsen en 'good old' Bertus Liefting, de voormalige chefkok van het bekende aspergerestaurant Hostellerie De Hamert in Wellerlooi. Deze drie chefs zijn door de wol geverfd, want zij brengen samen meer dan 125 jaar kookervaring mee naar Schwarzsee.Half maart haalde René Brienen nog de Nederlandse pers doordat hij de eerste Limburgse asperges hoogstpersoonlijk met een aspergefoodtruck naar zijn collega Luc Kusters van restaurant Bolenius in Amsterdam bracht.