Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Zwitsers verzot op witte asperges

Eerste lustrum voor Limburgs aspergefeest in Zwitserland

Sinds sterrenkok René Brienen van restaurant Brienen aan de Maas enkele jaren geleden zijn bereiding van Limburgse asperges met ham uit de hooikist demonstreerde in het bekende TV-programma De Wereld Draait Door, is hij uitgegroeid tot een van de meest bekende aspergekoks van Nederland. Zijn faam is de afgelopen jaren ook doorgedrongen tot Zwitserland met als gevolg dat hij komende week voor de vijfde keer op rij op rij Limburgse asperges gaat koken voor de gasten van de gerenommeerde Hostellerie Am Schwarzsee nabij het meer van Genève.



De Limburgse eigenaar Peter Roodbeen van Hostellerie am Schwarzsee heeft afgelopen jaren al diverse malen de landelijke kranten in Zwitserland gehaald met zijn 'Spargel-Wochenend mit Holländischer Chef René Brienen'. Toen hij vijf jaar geleden zijn Zwitserse gasten uitnodigde voor een galadiner met witte asperges was dat ondanks de relatieve onbekendheid van de witte variant meteen een succes. "De Zwitser eet eigenlijk alleen groene asperges, maar mijn gasten zijn zeer enthousiast geworden over de gastronomische bereidingen met witte asperges die René Brienen hen de afgelopen jaren heeft voorgezet", aldus Peter Roodbeen.

Roodbeen verwacht tijdens het 'Spargeldiner' op vrijdag 22 april ruim 100 gasten.Evenals voorgaande jaren neemt René Brienen zijn vaste equipe mee: een vriendenploeg bestaande uit meesterkok Hein Willemsen en 'good old' Bertus Liefting, de voormalige chefkok van het bekende aspergerestaurant Hostellerie De Hamert in Wellerlooi. Deze drie chefs zijn door de wol geverfd, want zij brengen samen meer dan 125 jaar kookervaring mee naar Schwarzsee.Half maart haalde René Brienen nog de Nederlandse pers doordat hij de eerste Limburgse asperges hoogstpersoonlijk met een aspergefoodtruck naar zijn collega Luc Kusters van restaurant Bolenius in Amsterdam bracht.

Publicatiedatum: