Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

CLTV-aardbeientelers beparen 45% dankzij energiecollectief

Tholen - Dankzij de oprichting van een energiecollectief besparen de aardbeientelers van CLTV Zundert tot 45% op hun energierekening. "Een aantal klanten betaalde 35 tot 40 cent voor gas. Dat kunnen we nu voor de helft inkopen", vertelt Wilma van Dijck van Mega Watt Energie Advies. Volgens haar zijn er veel bedrijven die te veel betalen voor energie. "Maar ondernemers zijn vaak te druk met hun werk om dit soort zaken op te pakken."

Het adviesbureau Mega Watt Energie Advies is al ruim tien jaar actief in de energiesector. "We gaan er vanuit dat ondernemers moeten kunnen doen waar ze goed in zijn. De energiezaken kunnen ze beter aan ons overlaten", vertelt Wilma van Dijck van Mega Watt Energie Advies. "Wij doen niets liever dan de beste deal maken. Dat is waar wij iedere dag weer een kick van krijgen."



CLTV ZUndert
Een van de partijen waarvoor Van Dijck dit heeft gedaan, is CLTV Zundert. Zij hebben een collectief opgezet voor de aardbeientelers. "We hebben besparingen tot 45% behaald ten opzichte van huidige contracten", vertelt Van Dijck. "Eerst betaalden klanten soms wel 35 tot 40 cent voor gas. Dat hebben we met de helft kunnen verminderen."

De eerste stappen werden daarin alg ezet door de energierekening eens goed te bekijken en simpelweg nieuwe offertes aan te vragen. "Daar hebben veel telers geen tijd voor - die blijven bij dezelfde leveranciers. Op basis van een eindafrekening gaan we dat als eerste uitzoeken." Zeker gezien de lage tarieven die momenteel gelden, is er hierop flink te besparen.

Dat de groep als collectief optreedt, draagt bij aan nog lage prijzen. "Het voordeel van een collectief is het samen gas en elektra inkopen. Energieleveranciers zijn bereid om daarvoor lagere energieprijzen afgeven en vaak geen vastrecht of administratie kosten in rekening brengt voor leden van het collectief. Hoe meer deelnemers meedoen, hoe lager de prijs", verklaart Van Dijck.

Volgens de adviseurs van Mega Watt Energie Advies betaalt zelfs zo'n 70% van de ondernemers te veel voor de energie. "Maar bedrijven hebben niet altijd de mensen en kennis in huis om dit te veranderen. Dat kunnen wij veranderen. Hoe meer deelnemers meedoen, hoe lager de prijs. Op dit moment kiest circa 70% van de deelnemers aan het Mega Watt Energie Advies om met de collectieve prijsvorming mee te lopen. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om binnen het collectief je eigen prijs vast te zetten. U geniet dan wel mee van de voordelen van het collectief maar bepaald uw eigen inkoopmoment. Ook is het mogelijk om een eigen collectief samen met branchegenoten op te zetten."

Meer informatie:
Mega Watt Energie Advies
Wilma van Dijck
Nieuwe Fellenoord 42
5612KD Eindhoven
Tel: 040-8454222
Tel: 06-51895195
info@megawattenergieadvies.nl

Publicatiedatum: