Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mexico: 28 telers oogsten 708.000 ton komkommers

Consumenten kunnen met warm weer profiteren van de voordelen van komkommer. Het is verfrissend en bevatten veel voedingsstoffen. Ze bevatten weinig calorieën en een laag koolhydraatgehalte, een goede dosis vezels en vitaminen A, B, C en E. Komkommers zijn rijk aan kalium, ijzer, calcium, fosfor en magnesium.

Komkommer is de meest geoogste en wereldwijd verbruikte groenten. In Mexico worden jaarlijks 708.000 ton komkommers geteeld door 28 producenten. Het behoort tot de Cucurbitaceae net als augurk, meloen, pompoen en courgette. Komkommer is een zomergroente, hoewel het momenteel jaarrond beschikbaar is.

De komkommer wordt vooral rauw gegeten in salades, in dunne plakjes gesneden en geraspt in koude sauzen. Komkommer smaakt vooral goed in combinatie met vette vis (tonijn, zalm). Wanneer je het de komende tijd te warm krijgt, gebruik dan komkommer, citroen en water.

Bron: quadratin.com.mx

Publicatiedatum: