Eetbare bloemen: van fris tot kruidig
Iedere bloem heeft een eigen geur en smaak: van fris tot kruidig. De subtiele geur en smaak van Rozen is heerlijk in desserts en gebak. Ook in drankjes en door salades zorgen deze eetbare bloemen voor een bijzonder accent. De subtiel geurende bloemetjes van de Anjer hebben een kruidige, kruidnagelachtige smaak. Afrikaantjes zijn citrusachtig: heerlijk in combinatie met vis. De peperachtige en radijsachtige smaak van Violier is perfect in salades. De knapperige structuur en citrusachtige smaak van de Begonia is ideaal voor in chique cocktails.
Voordelen van eetbare bloemen
- Verras je gasten met eetbare bloemen van de seizoenen
- Eetbare bloemen zijn een lust voor het oog, je zet echt iets bijzonders op tafel
- Je voegt in een handomdraai extra kleur, geur en smaak toe
Eetbare bloemen dienen als garnering, maar ook als unieke smaakmaker. Met eetbare bloemen voeg je bovendien snel en eenvoudig extra kleur toe aan gerechten.
- Bijzondere garnering van desserts, taarten & macarons
- Finger Food: op toast, in spring rolls of geitenkaas bolletjes
- Kleurrijk in salades
- Als extra toevoeging in dranken & ijsblokje
Bron: Nieuwsbrief Smeding