Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uitgebreid assortiment eetbare bloemen

Eetbare bloemen zijn hét ingrediënt voor een instant lentegevoel op je bord. De verschillende soorten zijn veelzijdig in gebruik en kleurrijk. Naast de mixbloemen en viooltjes is er nu een uitgebreid assortiment eetbare bloemen verkrijgbaar: Rozen, Afrikaantjes, Violieren, Anjers en Begonia's, zo meldt Smeding in haar nieuwsbrief.



Eetbare bloemen: van fris tot kruidig
Iedere bloem heeft een eigen geur en smaak: van fris tot kruidig. De subtiele geur en smaak van Rozen is heerlijk in desserts en gebak. Ook in drankjes en door salades zorgen deze eetbare bloemen voor een bijzonder accent. De subtiel geurende bloemetjes van de Anjer hebben een kruidige, kruidnagelachtige smaak. Afrikaantjes zijn citrusachtig: heerlijk in combinatie met vis. De peperachtige en radijsachtige smaak van Violier is perfect in salades. De knapperige structuur en citrusachtige smaak van de Begonia is ideaal voor in chique cocktails.

Voordelen van eetbare bloemen
  • Verras je gasten met eetbare bloemen van de seizoenen
  • Eetbare bloemen zijn een lust voor het oog, je zet echt iets bijzonders op tafel
  • Je voegt in een handomdraai extra kleur, geur en smaak toe
Toepassingen eetbare bloemen
Eetbare bloemen dienen als garnering, maar ook als unieke smaakmaker. Met eetbare bloemen voeg je bovendien snel en eenvoudig extra kleur toe aan gerechten.
 
  • Bijzondere garnering van desserts, taarten & macarons
  • Finger Food: op toast, in spring rolls of geitenkaas bolletjes
  • Kleurrijk in salades
  • Als extra toevoeging in dranken & ijsblokje
Gebruik bloemen in de keuken net als kruiden: met kleine hoeveelheden tegelijk. Eetbare bloemen bewaar je in de koeling.

Bron: Nieuwsbrief Smeding
Publicatiedatum: