Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Brand Gardener's Pride beschadigt watervoorziening

Bij de Friese tomatenkwekerij Gardener's Pride heeft maandagochtend brand gewoed in de technische ruimte. Er zijn geen gewonden gevallen, maar de gevolgen voor de teelt zijn nog onduidelijk.






Gardeners Pride is het bedrijf van Cock en Marja van Overbeek. "Waarschijnlijk is de brand ontstaan door problemen in een schakelkast", schrijven zij op Facebook. "In de ruimte stonden vaste en vloeibare meststoffen opgeslagen. Daarom heeft de brandweer snel groot ingezet om de brand te blussen! Door het zeer goede en snelle werk van de brandweer is er aardig wat inventaris gespaard gebleven. Alle medewerkers zijn gelukkig ongedeerd."

Ondanks dat is de schade behoorlijk. De loods, die in 2014 gebouwd werd, moet opnieuw neergezet worden omdat deze door de hitte ontzet is. "Maar erger nog is dat de watervoorziening voor 13 tot 14 hectare aan tomatenplanten niet werkt. De plastic leidingen zijn weggesmolten", vertelt Van Overbeek aan LC. Met man en macht wordt gewerkt aan een noodoplossing. "De planten houden het nog wel één of twee dagen vol. Maar als het niet op tijd klaar is, betekent het een miljoenenschade."



De ondernemers vestigden zich in 2003 in Beetgum, in Friesland. In 2014 werd de kas met 6 hectare uitgebreid tot 14 hectare. In de kas staan cherry, snack, gele, groene, oranje en bruine tomaten, die via Best of Four de markt opgaan.
Publicatiedatum: