Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Steeds lagere marges

Franse telers blokkeren dc's

Franse agrarische producenten hebben ten minste drie grote distributieplatforms geblokkeerd als protest tegen hun slinkende winstmarges in de regio's Ille-et-Vilaine en Morbihan in het Franse noordwesten. De protesten begonnen 15 dagen geleden om grotere publieke financiële steun en initiatieven van de Europese Unie te eisen.

Premier Manuel Valls vergaderde met vertegenwoordigers van de grote retailers zoals Carrefour, Auchan, Casino, Lidl en Système U. Valls beschuldigde vervolgens de Europese Commissie (EC) van 'te weinig en te late' actie om de door dalende prijzen gekenmerkte Franse agrarische crisis op te lossen.

Bijgestaan door de ministers van Landbouw en Economie benadrukte Valls dat Parijs "vanaf het begin van de crisis noodmaatregelen" heeft genomen maar dat dit "ook op Europees niveau gebeurt". Hij deed derhalve een oproep aan de CE om "haar bevoegdheden te gebruiken om dergelijke crises aan te pakken."
Publicatiedatum: