Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nieuwe teeltstrategieën en zacht weer

Siciliaanse asperges drie weken vroeger

Siciliaanse asperges kwamen drie weken te vroeg op de markt. "Normaal begint de verkoop half februari, maar dit jaar zijn we er vroeg bij. Ruim twee weken geleden begonnen we met oogsten," zegt Enzo Rasà, directeur van Consorzio Asparago Sovrano.

De huidige productie wordt geteeld in kassen. De asperges uit de volle grond komen medio maart op de markt. Het consortium heeft een totaalareaal van 50 hectare, waarvan de helft overdekt is. 



De zachte, vorstvrije winter was een van de redenen voor de vroege oogst. Maar het consortium had dit zelf ook zo gepland.

"We hebben een aantal strategieën toegepast om de oogst te vervroegen. Zo hebben we nieuwe rassen gebruikt, moderne kassen, nieuwe teelttechnieken en nieuwe verplantmethoden. Er zijn op dit moment weinig asperges op de markt. Alleen die uit kassen die met bronwater worden verwarmd. Daarom zijn de prijzen nu ook hoger."


Il Consorzio Asparago Sovrano tijdens Fruit Logistica. Da sinistra, v.l.n.r. Gaetano Ciotta, Enzo Rasà en Claudio Aranzulla

De vraag naar Siciliaanse asperges is groot, ook in het buitenland. Duitsland, Zwitserland en Nederland zijn belangrijke afzetmarkten. "Daarnaast lijkt België een interessante bestemming en is er ook in Spanje vraag naar onze asperges, omdat er op dit moment geen productie uit Chili en Peru beschikbaar is. De Britse markt is wellicht ook geïnteresseerd, maar hier heeft men over het algemeen liever de kortere Thaise asperges."

Voor meer informatie:

Consorzio Asaprago Sovrano
94015 Piazza Armerina
Contrada Imbaccari Soprano (EN) – Italia
Tel./Fax: (+39) 0933 992 639
Email: info@asparagosovrano.it
Web: www.asparagosovrano.it
Publicatiedatum: