Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

De Ruiter organiseert rondgang Sevance

Afgelopen jaar introduceerde De Ruiter een nieuw tomatenras in het segment middeltros: Sevance. Op 2 februari organiseerde De Ruiter voor geïnteresseerde telers een rondgang, zodat zij Sevance in levende lijve konden bekijken.



De rondgang startte bij Tomatenkwekerij Van de Belt in IJsselmuiden. Daarna bezocht de groep telers Van der Kaaij Kwekerijen in Berlikum. Bij beide bedrijven was er speciale aandacht voor belangrijke zaken als zetting, plantbelasting, bestuiving, beheersing, schrappen of beugelen, klimaat, temperatuurstrategieën (voornacht, ochtenddip) schermgebruik, irrigatie en bemesting.

De telers concludeerden dat de zetting – zowel in de doorteelt als de belichte teelt – goed verloopt. De bestuiving is een aandachtspunt: bij de teelt van Sevance is voldoende bevlieging belangrijk en uiteraard moet het stuifmeel wel los zitten. De lengtegroei van Sevance is goed beheersbaar met uitgekiende temperatuurstrategieën middels een nanacht en/of ochtenddip.

Samenwerken via WhatsApp
De telers en de accountmanagers van De Ruiter die aanwezig waren bij de rondgang zoeken elkaar op voor advies. Dat gebeurt nu in een WhatsApp-groep. Daarin kunnen telers een vraag stellen, waarop zij dan van collega-tuinders of de specialisten van De Ruiter snel antwoord krijgen.



Sevance zien in het Tomato Experience Centre
Voor telers die niet bij de rondgang aanwezig waren, is er de mogelijkheid om Sevance en andere rassen in levende lijve te zien tijdens de open dagen in het Tomato Experience Centre van De Ruiter in 's-Gravenzande. Dit jaar staan die gepland op woensdag 8 juni en 7 september. Vanaf begin april kan het Tomato Experience Centre ook op afspraak worden bezocht.

Voor meer informatie:
De Ruiter
www.deruiterseeds.nl
Publicatiedatum: