Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).
Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
Hebben voorgesneden champignons de toekomst?
Piotr Strzelecki van de Poolse Hajduk Groep denkt dat het leveren van voorgesneden champignons aan de retail de toekomst heeft vanwege de huidige gehaaste levensstijl en trends in de AGF-verkopen.
Volgens Piotr hoeft men maar een kijkje te nemen in een supermarkt om te zien wat de vraag is. "Consumenten hebben steeds minder tijd vanwege hun drukke banen en levensstijl. Kant- en klaarproducten hebben hierdoor meer terrein gewonnen. Wij zijn van mening dat dit ook van toepassing is op champignons."
De Hajduk Groep van Champignontelers, die in 2008 werd opgericht, is verantwoordelijk voor het gehele teeltproces: van het maken van compost tot de distributie van het product met zijn eigen vrachtwagens. Hierdoor heeft de onderneming de volledige controle over het eindproduct. Er worden witte en bruine champignons, shiitake, portobello en shimeji geteeld. In het seizoen teelt het bedrijf ook asperges en cantharellen. Zo'n 80% van Hajduks klanten zijn retailers. Piotr vertelt dat 10% van de champignons op de binnenlandse markt verkocht wordt, 60% wordt naar Duitsland geƫxporteerd, de resterende 30% wordt geƫxporteerd naar het Verenigd Koninkrijk, Noorwegen en Griekenland.
U kunt Hajduk bezoeken op Fruit Logistica in Berlijn in hun stand in de CityCube, Hal B, stand E-05.