Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
IPM Essen in volle gang

Tuinbouwtoeleveranciers positief nieuwe jaar in

Tholen - Met de Sival achter de rug en de IPM Essen in volle gang zijn de eerste stappen in het nieuwe beursseizoen gezet. Op de beurzen is duidelijk merkbaar dat er weer een positieve sfeer heerst in de glastuinbouw.

Volle paden gisteren op de IPM Essen. Zeker in de ochtend was er in techniekhal 3.0 regelmatig geen doorkomen aan. Op de beurs, waar de Nederlandse toeleveranciers als altijd goed vertegenwoordigd zijn, heerste een opvallend positieve sfeer. Waar de afgelopen jaren nogal eens werd gepraat over de moeilijke situatie van de tuinbouw, willen ondernemers dit klaarblijkelijk zo snel mogelijk achter zich laten. Na het goede jaar in de kasgroenten wordt er optimistisch vooruit gekeken. Zelfs de lastige onderwerpen van het afgelopen jaar, zoals de hagelschade in de Bommelerwaard en de constatering dat de Nederlandse tuinbouw daar niet op voorbereid is, werden uitgebreid besproken maar konden de opgewekte sfeer niet drukken.


De mannen van VDH


Gavita als altijd paraat op de IPM


Noviteiten
Op de beurs zijn verschillende noviteiten gepresenteerd. Priva lanceerde een UV-ontsmetter, Hortilux een nieuwe LED-lijn, Koppert twee nieuwe producten en diverse scherminstallateurs toonden hun doek-intreksystemen. Die zullen de komende weken ook uitgebreid getoond worden, want het beursseizoen is nog maar net van start. Volgende week zijn weer veel technische bedrijven te vinden op de Fruit Logistica en twee weken later staan er in de Evenementenhal Gorinchem honderden bedrijven klaar om de relaties uit de regio te ontmoeten. Ook de Salon du Vegetal staat voor flink wat bedrijven nog op de planning.


De goede sfeer was duidelijk merkbaar op de beurs al zijn de mannen van BOM natuurlijk altijd opgewekt.



Niet te missen op de IPM, want direct bij de ingang: het team van Oerlemans Plastics. Toch erlangs gelopen? Volgende week een nieuwe kans op de Fruit Logistica!

Fotoreportage
Maandag publiceren we een uitgebreide fotoreportage van de technische bedrijven op de IPM. Dan stomen ook wij door naar de Fruit Logistica en de TBR om te kijken of de positieve sfeer wordt volgehouden.


Onze bloemen- en plantennieuwsbrieven BPnieuws en FloralDaily hebben het al helemaal druk. Ruim 1.500 stands betekent flink wat foto's! Ook hiervan maandag verslag.