Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Waitrose heeft primeur met zeekool

Waitrose zal als eerste Britse retailer zeekool van eigen bodem op de markt brengen. Dit verfijnde broertje van de boerenkool wordt in culinaire kringen geroemd om zijn milde koolsmaak.

Zeekool is van januari tot maart verkrijgbaar maar omdat de teelt ervan zeer arbeidsintensief is, is het product pas nu in de winkel te koop.

Tom Moore, inkoper bij Waitrose, vindt het geweldig om zeekool opnieuw op de markt te brengen in het Verenigd Koninkrijk. "We hebben er drie jaar lang gewerkt om dit gewas te perfectioneren. Zeekool is een typisch Britse groente, die gekookt of geroerbakt gegeten kan worden." 

De groente heeft zich snel een plaats weten te veroveren op de menukaarten van vooraanstaande restaurants in de hoofdstad maar is ook populair onder tuiniers. 

Zoals de naam al aangeeft, vindt de groente zijn oorsprong in kuststreken. De commerciële teelt vindt echter plaats in de kassen van Westland Nurseries in Worcestershire, waar men gespecialiseerd is in de teelt van eetbare bloemen, micro bladgroente en zeegroenten. De groente wordt in het voorjaar gezaaid en groeit gedurende de zomermaanden tot aan december, wanneer het blad afsterft en verwijderd wordt. De groeicyclus begint vervolgens opnieuw waarbij de plant van het licht afgeschermd wordt. De zeekoolbladeren, die hierdoor een bleekgroene kleur krijgen, kunnen hierna geoogst worden.

Vanaf 1 februari zal de zeekool als onderdeel van de Waitrose Mixed Sea Vegetables voor €3,29 verkrijgbaar zijn.



Bezoek waitrose.com voor meer informatie

Publicatiedatum: