Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
joint venture voor teeltproject 250 hectare Hass avocado's

Levarht na paprika's ook met avocado's aan de slag in Nieuw-Zeeland

Tholen - Onder de naam Southern Paprika heeft Levarht al zestien jaar een joint venture met ACL voor de teelt van paprika's in Nieuw-Zeeland. Het project startte destijds met een glazen kas van 2,5 hectare om met jaarrond teelt de Japanse markt ook in de winter van paprika's te voorzien en vandaag de dag is het bedrijf uitgegroeid tot de grootste Nieuw-Zeelandse kwekerij van kwaliteitspaprika's (22 hectare) met klanten in Japan, Australiƫ en Nieuw Zeeland.



Inmiddels is Levarht met een nieuwe joint venture in Nieuw-Zeeland van start gegaan: Heal Avacado's. "De eerste boompjes zijn in december 2015 geplant en de komende drie jaar zullen er per jaar rond de 25.000 boompjes worden aangeplant. Op het noordelijke eiland van Nieuw-Zeeland zullen op een totaal areaal van 250 hectare Hass-avocado's worden geteeld", vertelt Frank Levarht.



"We starten dit project uit vraag van onze klanten in de Verenigde Staten en Aziƫ. De vraag naar avocado's is de afgelopen jaren verveelvoudigd en niet voor niets. Deze 'superfood' zit vol uiteenlopende voedingsstoffen en is daarnaast ook vezelrijk. We verwachten dat de vraag naar deze exoot alleen maar verder toe zal nemen en zijn enthousiast om de bron voor onze klanten te zijn met Hass-avocado's", besluit Frank.



Levarht is standhouder op de Fruit Logistica Berlijn, hal 3.2, stand A-03

Voor meer informatie:
Levarht
Postbus 67
1430 AB Aalsmeer
Tel: +31 (0) 297 386611
Fax: +31 (0) 297 386666
fblevarht@levarht.nl
www.levarht.nl