Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Einde Schengen berokkent handelaren en producenten grote schade"

Handelaren en producenten zullen grote schade lijden als het vrije verkeer van personen en goederen in de Schengenzone wordt beperkt. Dat zegt verladersorganisatie EVO dinsdag in het Financieele Dagblad. Dat er nu voorstellen worden gedaan in de richting van een mogelijk uiteenvallen van de paspoortvrije Schengenzone, baart EVO dan ook zorgen. "Niet alleen de transportsector heeft hier last van", aldus een woordvoerder van de organisatie.

Gevolgen
Bij de leden van EVO is begrip voor de maatregelen die in Europa worden genomen om vluchtelingenstromen proberen te beheersen, maar wel op tijdelijke basis. 'Naarmate deze maatregelen structureel van aard worden, hebben ze echter grote economische gevolgen voor hun werk en dus voor Nederland.

Garanderen
EVO wil daarom dat alle Schengenlanden de vrije doorgangen voor het goederenvervoer binnen Europa garanderen. Het is alleen acceptabel als landen tijdelijk grenscontroles invoeren om grip te krijgen op migratiestromen', aldus de verladers in het FD.

Bron: EVO
Publicatiedatum: