Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Mythe ontkracht

Spinazie mag best opgewarmd worden

Mag spinazie opgewarmd worden? Foodgoeroe Jeroen Meus legde de vraag voor aan meneer Niewold van het departement Biosystemen aan de KULeuven: "De gehaltes nitriet in (gare) groenten zijn erg laag. Zelfs al zou er wat extra nitriet ontstaan bij opnieuw opwarmen dan is dat niet zorgelijk. Dat kunt u tevens afleiden uit het feit dat veel fabrikanten opwarmen aanraden. De grote enge verhalen over nitriet komen vermoedelijk uit de periode dat er via overbemesting te grote concentraties in het drinkwater terecht kwamen, wat vooral een probleem vormde voor zuigelingen." Kortom: Spinaziebereidingen kun je tegenwoordig met een gerust hart opwarmen.

Jeroen Meus beantwoordt talloze vragen die lezers hem voorleggen op www.vraaghetaanjeroenmeus.nl
Publicatiedatum: