Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Twijfel over versheid product bezwaar bij online shoppen

Een van de grootste nadelen bij het online shoppen van verbruiksartikelen is dat de consument het product niet kan inspecteren. Van de respondenten op de Nielsen Global Connected Commerce-enquĂȘte geeft 69% aan dat ze het belangrijk of zelfs zeer belangrijk vinden om een product zelf te kunnen inspecteren. Twijfel over de versheid van het product is voor 64% een bezwaar is van het online shoppen.

"De 5 zintuigen zijn niet makkelijk na te bootsen in een virtuele omgeving. Dit is vooral van belang bij fruit en groente, waarbij de consument het artikel wil bekijken, betasten en eraan ruiken, en bij vlees, vis en gevogelte, waarbij de consument zelf het beste stuk wil uitzoeken", aldus Patrick Dodd, president Global Retailer Vertical bij Nielsen.

"Transparantie en voorlichting van de consument zijn noodzakelijk om de herkomst en de wijze van vervoer van seizoensartikelen en producten uit de regio aan te geven. En waarschijnlijk is niets zo belangrijk als de mond-tot-mondreclame door tevreden klanten, van persoon tot persoon of online via beoordelingen en sociale media." Andere manieren om de twijfel over versheid aan te pakken zijn het geven van garanties over de minimale houdbaarheid en speciale aanbiedingen voor producten met een kortere houdbaarheidsdatum.

Zie voor meer informatie het Nielsen Global Connected Commerce Report op de site van Nielsen.

bron: AgriHolland/ Nielsen
Publicatiedatum: