Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
trends in productie, commercialisatie en consumptie

Agenda en sprekers van Tomato Conference bekend

Tholen - Tijdens de internationale tomatenconferentie, die van 13-15 april plaatsvindt in Antwerpen, zullen diverse interessante onderwerpen worden besproken. "Op dit moment is al een groot deel van de sprekers bekend en zal de nadruk deze dagen liggen op onderzoek (wetenschap) en commercialisatie van tomaten. De sprekers voor het wetenschappelijke gedeelte zullen in februari bekend gemaakt worden. Dus het programma zal de komende tijd nog evolueren", vertelt Ilse Ceulemans van LAVA.



Woensdag 13 april

Op woensdag 13 april zal Philippe Binard van Freshfel spreken over de productie en consumptie van tomaten in de EU. In de middag zullen er parallelsessies zijn, zowel over onderzoek als commercialisatie. Sprekers van verschillende productieregio's in de EU geven dan een kijkje in de trends van tomatenproductie als het gaat om segmentatie, differentiatie, marketing en commercialisatiemethoden. De volgende landen en personen zijn al bekend: België: Raf De Blaiser (LAVA), Frankrijk: Marie Deredec (Prince de Bretagne), Nederland: Arne van Aalst (Prominent), Scandinavië: Olle Olofsson (Svenska Odlarlaget), Spanje: Jan van der Blom (Coexphal).

Donderdag 14 april
Ook op donderdag 14 april zullen er parallelsessies zijn met de onderwerpen onderzoek en commercialisatie. Hier geven onder andere Rony Neufkens van Colruyt Group en Ward Verberck van Metro een speech. Ook zullen andere nationale en internationale retailers hun mening geven op de segmentatie en verkoopmethodes vanuit het perspectief van de consument. De vraag is: Wat zijn de wensen van de consument op het gebied van tomaten?

Ook de foodservicesector komt aan het woord. Het gebruik van tomaten in het verleden en de toekomst worden besproken. In de middag zullen er sprekers zijn van de bedrijven Autogrill Europe, Elvea, Starmeal en Reynolds." In de middag kan men ook kiezen om te luisteren naar hoe duurzaamheid en fairtrade de productie, marketing en commercialisatie van tomaten beïnvloedt. Hierover presenteren de volgende organisaties: Vredeseilanden, Res Sense en Test Aankoop. Aan het einde van de middag geeft trendwatcher Adjiedj Bakas zijn visie over tomaten. Daarna kunnen bezoekers genieten van een diner bij Radisson Blu.

Vrijdag 15 april
Op de laatste dag van de tomatenconferentie kan men kiezen tussen twee verschillende tours. Bij de eerste toer start men bij BelOrta in Sint-Katelijne-Waver. Daarna gaat de groep naar het Proefstation voor de Groenteteelt en in de middag worden nog enkele teeltbedrijven bezocht. De tweede tour gaat richting Veiling Hoogstraten. Hier zal de groep ook bij een proefstation stoppen. Na de lunch worden nog diverse telers bezocht.

Klik hier voor het volledige programma

www.tomatoconference2016.be