Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uganda neemt GGO-wet aan

Uganda heeft bekend gemaakt dat het wetsvoorstel, Binnenlandse Biotechnologie en Bioveiligheid 2012, aangenomen zal worden. Volgens hen zal de wet de agrarische sector in het land vooruit helpen.

Een woordvoerder benadrukte dat het land technologieën nodig heeft om de sector te hervormen, nu deze schade ondervindt van klimaatverandering en plantenziekten. De technieken die momenteel toegepast worden, bieden geen oplossing voor periodes van langdurige droogte en uitbraken van planten- en dierenziekten. Het wetsontwerp werd in 2013 voor het eerst behandeld maar zaaide weldra grote verdeeldheid vanwege de toepassing van GGO-technologie.

In Uganda worden de verliezen in de bananensector geraamd op 71,4%. In geld uitgedrukt loopt de regering dus zo'n €275 miljoen mis vanwege de bananenziekte 'bacterial wilt', BBW.

De uitbraak van plantenziekten heeft wetenschappers er toe aangezet om meer onderzoek te doen. Dit heeft geresulteerd in de ontwikkeling van gentech-gewassen, die bestand zijn tegen droogte en ziekten. Bij het grote publiek lijkt er echter weinig draagvlak voor deze ontwikkelingen te zijn.
Publicatiedatum: