Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
aankomst aangeven zonder voertuig te verlaten

Drive Carrefour Belgium schakelt een versnelling hoger

Om het CarrefourDrive netwerk sneller te kunnen uitbreiden, vereenvoudigt Carrefour de installatie van de ophaalpunten. Bovendien lanceert het een app waarmee de klant kan aangeven dat hij/zij bij de drive aangekomen is. Het is de bedoeling om deze service sneller uit te breiden naar alle Carrefour Hypermarkten en Markets, zodat zoveel mogelijk klanten er zo snel mogelijk van kunnen gebruikmaken.



CarrefourDrive weet steeds meer klanten te overtuigen. Daarom heeft Carrefour besloten om de uitbreiding van het Drive netwerk te versnellen en de installatie van drives zelfs op kleinere plaatsen te vergemakkelijken. De infrastructuur van de ophaalpunten, die nu nog veel plaats inneemt en vaak erg moeilijk is te installeren is, wordt daarom verkleind. Daarnaast zet Carrefour volop in op de digitale mogelijkheden, zodat de klant zijn aankomst aan het ophaalpunt kan aangeven zonder zijn voertuig te verlaten. In de nieuwe, vereenvoudigde versie neemt CarrefourDrive nog slechts één of twee parkeerplaatsen in. Die zijn bovendien te herkennen aan hun roze kleur.

Vereenvoudigde infrastructuurnl check in

Deze formule biedt tal van voordelen voor de winkels. Er zijn minder investeringen nodig omdat men kan besparen op de dakbedekking en op de identificatie- en de betaalterminals. De nieuwe infrastructuur is dus veel sneller en eenvoudiger te installeren. Bovendien moet men geen vergunningsaanvraag meer indienen bij de gemeente. Het enige wat moet gebeuren, is één of meerdere parkeerplaatsen schilderen. Vervolgens moet men alleen nog koelkasten en diepvriezers plaatsen waarin de bestellingen bewaard worden.

App om aankomst aan te geven
Je boodschappen ophalen wordt gemakkelijker dan ooit dankzij de nieuwe Carrefour CheckIn app. Het enige wat de klant moet doen, is de app downloaden in de App Store van Apple (https://itunes.apple.com/be/app/carrefour-checkin/id1064399836?l=nl&mt=8) of in Google Play (https://play.google.com/store/apps/details?id=be.uchrony.carrefourborne). Vervolgens geeft de klant een bestelling door op CarrefourDrive.be en gaat hij naar het geselecteerde ophaalpunt. Daar activeert hij de bluetoothfunctie (of de gps-functie) van zijn smartphone en maakt hij verbinding met zijn gebruikersaccount op CarrefourDrive.be. Daarna parkeert hij zijn wagen op de daarvoor voorziene parkeerplaats. Een Carrefour medewerker krijgt vervolgens een melding dat de klant bij het ophaalpunt is aangekomen en legt zijn bestelling binnen de vijf minuten in de kofferbak van de wagen. Tot slot betaalt de klant zijn bestelling met behulp van de betaalterminal die de Carrefour medewerker bij zich heeft. Kortom, dankzij Carrefour CheckIn is boodschappen doen voortaan nóg gemakkelijker. De Carrefour Market aan de Waterloosesteenweg 609 in Brussel wordt als eerste met deze vereenvoudigde CarrefourDrive uitgerust. Daarna volgen snel nog andere winkels.

Carrefour was de eerste warenhuisketen die een drive opende in België. Dat gebeurde in juni 2013. Eén jaar later, in mei 2014, opende Carrefour zijn eerste 'CarrefourDrive Solo'. In de zomer van 2014 testte Carrefour de Summerdrive, een pop-upwinkel op de zeedijk van Knokke. Vijf weken lang trok die erg veel volk (en het jaar daarop had dit initiatief evenveel succes). In november 2014 ging Carrefour in zee met Combo by post om de bestellingen van de CarrefourDrive klanten ook aan huis te kunnen leveren. Dat gebeurde eerst in Brussel en Waals-Brabant. Vervolgens breidde Carrefour dit initiatief uit naar Antwerpen. In 2015 richtte Carrefour 11 Drives en 1 Drive Solo in. In mei kwam daar nog een CarrefourDrive 'Pick-up Point' bij op de parking van RTBf-VRT, voorbehouden aan het personeel van het radio- en televisiebedrijf.
Publicatiedatum: