Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Uit de meest innovatieve kas van Europa

Kwekerij Zeiler levert jaarrond Oostenrijkse tomaten aan regionale supermarkten

Het Oostenrijkse familiebedrijf Zeiler heeft in Enzersdorf (Niederösterreich) een kas gebouwd en de productie is hier inmiddels ook van start gegaan. De kas voldoet aan de strengste duurzaamheidseisen van afnemer Rewe. Om dit te realiseren is hard gewerkt aan een aantoonbaar duurzamer teelt-concept. Een wezenlijke stap hierbij was het energieverbruik duidelijk te verminderen door de inzet van speciale technieken zoals gecontroleerde ontvochtiging, warmteherwinning, dubbelglas aan de zijwanden, speciaal dakglas met een lichtdoorlaatbaarheid van 97% en meervoudige isolatie. De energie die bij Zeiler gebruikt wordt, stamt voor een groot deel van Oostenrijks grootste biogasinstallatie. Bovendien wordt er uitsluitend gebruik gemaakt van groene stroom.

"Wij geven de tomaten de tijd die ze nodig hebben"
Christian Zeiler is tevreden met de ingebruikname van de nieuwe kas: "We hebben daarmee niet alleen 80 nieuwe arbeidsplaatsen in Niederösterreich geschapen en een nieuwe mijlpaal binnen de bedrijfsgeschiedenis bereikt, maar ook nieuwe maatstaven gezet wat betreft duurzame tomatenproductie. Ik durf te zeggen dat wij de meest innovatieve kas van Europa runnen. En ik ben ervan overtuigd dat men proeft dat onze tomaten de tijd hebben gekregen om te rijpen."




Rewe International biedt hierdoor als eerste levensmiddelhandelaar van Oostenrijk voortaan het hele jaar door twee extra tomatenrassen uit Oostenrijk aan in de filialen van Billa, Merkur en ADEG. Deze worden verkocht onder de naam 'Da komm' ich her'. Naast de 'Fruchtigen Frida' cherrytrostomaten – die tot nu toe al het hele jaar door in Münchendorf geproduceerd werden – wordt het aanbod aanzienlijk uitgebreid met de rassen 'Süße Sophie' (losse cherrytomaten) en 'Runde Resi' (trostomaten). Vanwege de korte transportafstanden gunt Zeiler zijn tomaten alle tijd die zij nodig hebben om te rijpen. Hierdoor zijn ze ook qua smaak bijzonder goed. Als ze vandaag geoogst worden, staan de tomaten morgen al voor de verkoop ter beschikking.




Bron: www.rewe-group.at
Publicatiedatum: