Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
volgende week nieuwe oogst aubergines beschikbaar

Aubergineareaal Purple Pride groeit met 2,5 hectare

Telersvereniging Purple Pride heeft haar areaal vergroot naar in totaal 40 hectare. Afgelopen kwartaal is de teeltlocatie in Westdorpe uitgebreid met 2,5 hectare glas. Door de uitbreiding is de totale teeltoppervlakte van locatie Westdorpe nu 10,2 hectare. Het is niet de eerste keer dat locatie Westdorpe uitbreidt. In 2012 werd er ook al 2,5 hectare bijgebouwd.

"Toen we deze teeltlocatie openden, waren we samen met kunstmestfabriek Yara één van de eerste op dit bedrijventerrein. Nu, 5 jaar later, hadden we het laatste stukje grond te pakken voor de uitbreiding", vertelt Jan van Duijn, namens Gebroeders van Duijn: De verbouwing heeft in totaal 3 maanden in beslag genomen. Op 18 november was de aanbouw klaar en konden de nieuwe planten er in.

In Westdorpe wordt gebruik gemaakt van de CO2 en warmte die vrijkomt bij een naastgelegen fabriek Yara, die kunstmest produceert. Via een ingenieus pijpleidingsysteem wordt de CO2 van de fabriek naar de kassen geleid. Met de warmte die vrijkomt kunnen alle kassen van deze teeltlocatie het hele jaar door verwarmd worden.

Nieuwe oogst
Door de uitbreiding naar 40 hectare kan Purple Pride nog beter inspelen op de volumebehoefte van grote klanten. Vanaf volgende week zijn de eerste aubergines van Purple Pride weer beschikbaar voor de handel. Dat de aubergines al zo vroeg beschikbaar zijn, heeft alles te maken met de (tot nu toe) zachte winter en het vele licht.

Purple Pride is aangesloten bij coöperatie DOOR. Met een oogst van 20 miljoen kg aubergines per jaar, verdeeld over 5 teeltlocaties, is Purple Pride in Noordwest-Europa de grootste aubergineleverancier. De verkoop en marketing van Purple Pride aubergines verloopt via DOOR Partners BV, de verkoopdochter van Coöperatie DOOR U.A.
Publicatiedatum: