Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Foto's teeltwissel: steenwol de kas uit

Ook bij Milieu Express is de teeltwissel een bijzondereperiode. "Een mooie, drukke periode met veel steenwol laden" laat het bedrijfweten. En dat is ook te zien: enorme hoeveelheden komen er uit dekassen.




De Milieu Express houdt zich al jaren bezig met de recyclingvan steenwol afkomstig van tuinders uit het Oostland en omstreken. Om hetmateriaal voor hergebruik geschikt te maken, worden de steenwolmatten en en het plastic vakkundig van het loofgescheiden. De steenwol wordt geschredderd, gezeefd en vervolgens gescheiden in drie fracties: schone steenwol, foliesnippers en restafval.

Steenfabrieken
De schone steenwol wordt door de Milieu Express op afroep geleverd aan steenfabrieken. Die voegen het materiaal toe aan speciale klei. Van dit mengsel bakt de industrie nieuwe stenen voor binnenmuren. De foliesnippers worden afgevoerd naar de kunststofrecycling. Deze fractie vormt de grondstof voor nieuwe kunststofproducten.

Het restproduct bestaat voor een groot deel uit groenafval. Het groenmateriaal is de ideale basisvoor compost. Van Vliet Recycling verwerkt deze fractie tot compost. Om snel in actie te kunnen komen bij teeltwisselingen, zijnextra grote containerwagens - capaciteit 40 kubieke meter - met grijpkraaninzetbaar.








Zo wordt dus 99% van de ingenomen steenwol succesvol gerecycled. Slechts 1% wordt verbrand of gestort. En hoe dat gaat? Dat is te zien in de video:



Voor meer informatie;
Milieu Express
Radonstraat 231
2718 SV Zoetermeer
Telefoon +31 (0)79 - 36 33 030
Fax +31 (0)79 - 36 33 031
E-mail info@milieuexpress.nl
Publicatiedatum: