Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Enza Zaden, Royal Pride

Amerikaanse ambassadeur onder de indruk van tuinbouw Noord Holland Noord

Op dinsdag zes oktober bezocht de ambassadeur van de VS in Nederland, Timothy Broas, Enza Zaden in Enkhuizen en tomatenkwekerij Royal Pride.

Samen met Susan Phillips en Bob Flach van het Amerikaanse ministerie van landbouw en Alec Boydston van de Commercial Service van de VS kreeg de ambassadeur een rondleiding bij Enza Zaden. Het was voor hem een kennismaking in de wereld van groenteveredeling. "Dit bezoek heeft mijn kijk op de groentenzaadsector flink vergroot. Ik had geen idee dat Nederland zo'n grote speler in de groentenveredeling in de zaadindustrie is," vertelde Boas. "Ik ben vooral onder de indruk van het enorme innovatiekracht en de hightech activiteiten bij Enza Zaden."



De ambassadeur had daarnaast veel interesse voor de ontwikkeling van biologische groentezaden, waar Enza Zaden's dochteronderneming Vitalis in is gespecialiseerd. Managing Director Jaap Mazereeuw van Enza Zaden: "In de VS groeit de vraag naar en interesse in biologische producten de laatste jaren aanzienlijk. Vitalis biedt onze telers een uitgebreid assortiment aan biologisch zaad van hoge kwaliteit voor vollegrond, tunnels en kassen wereldwijd."

Broas heeft ook een bezoek gebracht aan Royal Pride. Tijdens dit bezoek liet de ambassadeur zich informeren over de ontwikkelingen in de moderne glastuinbouw.



Naast onderwerpen als, gebiedsontwikkeling, schaalvergroting, voedselveiligheid en klant gericht produceren had de ambassadeur ook bijzondere interesse in de samenwerking tussen Royal Pride en MightyVine. Mightyvine is een productie bedrijf voor tomaten nabij Chicago, dat zich richt op productie voor de lokale markt. Tijdens het bezoek dat het Koninklijk paar afgelopen zomer aan Chicago bracht, waren zij daar getuige van de ondertekening van het contract voor de bouw van de tweede fase van dit project. Deze week zullen door MightyVine de eerste tomaten op de markt gebracht worden.

Publicatiedatum: